Hitti vai Huti osa 4
Esikoisen kanssa ei ollut oikein yhteistä tekemistä, joten siitä se ajatus lähti. On ollut ihana ajatus, tehdä Hitti ja Huti testailuja yhdessä. Perheessämme siis noudatetaan erikoisruokavalioita kahdesta syystä. Sairauden eli keliakian sekä ruoka-aineallergian vuoksi. Minun tarinani keliakian löytymisestä, voit halutessasi lukea täältä.
Gluteenittoman reseptin valinta
Arki rassaa, kaikkia tuntuu väsyttävän, joten valitsimme jotain helppoa hyvää. Jotain jossa voisi hyödyntää kaapista löytyviä tuotteita. Päätimme tehdä riisimuroista herkkuja. Kyllä sitä samaa, mitä lapsena söimme, koska se oli edullista ja helppoa tehdä.
Teimme myös vispipuuroa, koska löysin myös pakastimesta vanhaksi menneitä puolukoita (muutaman kuukauden ja mielestäni koko ajan pakastimessa olleet hieman vanhentuneet tuotteet, voi hyvin käyttää). Noudatan päivämääriä jauhojen ja vaikka mausteiden osalta rennommin, mutta maito, liha yms. tuotteissa en päivämäärän kohdalla jousta. Puuron reseptit löydä Iida Bites sivuilta täältä. Riisisuklaa herkkujen resepti löytyy kinuskikissan sivuilta täältä.
Leivonnan osalta valikoitui gluteeniton ja vegaaninen mustikkapiirakka. Erikoisen hyvää sivuilta löytyvä resepti lähti testauksen alle. Helppous oli tässäkin onnistumisen kannalta oleellinen elementti.
Hitti vai huti?
Vispipuuroa tein ohjeesta vain puolet. Nesteen osuus jäi todella vähäiseksi, joten lisäsimme vettä ja hieman soseutumme puolukan kuoria ja laitoin sitä lisäksi. Koostumuksesta sain melkein vispipuuromaista, mutta jäi silti aika sitkeäksi. Vispipuuro oli maukasta ja teki hyvin kauppansa.
Riisisuklaata teimme myös vain puolet ohjeesta ja ei se nyt ihan kuvanmukaiselta valmistuessaan näyttänyt, mutta eipä se haitannut syömistä. Suklaa ei tarttunut riisimuroihin kiinni ja jäi klönteiksi.
Huti tuli, vaikka maukkaita taasen molemmat, eivätkä toki jääneet syömättä. Sehän ei meitä toki tälläkään kertaa lannista, joten yritämme näitäkin uudelleen joku päivä. Mahdollisesti eri reseptillä.
Mustikkapiirakka gluteeniton ja vegaaninen
Mustikkapiirakan pohja tehtiin karkeista riisijauhoista, koska niitä oli edellisen puuron jälkeen vielä jäljellä. Ensimmäistä kertaa tehtiin piirakka pohja itse. Pohjaa ei esikoinen jaksanut tarpeeksi vatkata, koska vaahdoksi asti se ei vatkautunut. Hyvin silti saatiin piirakka vuokaan se sommiteltua. Apuna käytimme lusikkaa. Positiivinen yllätys oli jo heti, kun näytti uuniin mennessä jo oikealta piirakalta.
Hitti tuli, kun kerrankin valmis toimiva ja maukas resepti.
Piirakka on jo tehnyt kauppansa ja ensi kerralla ostamme gluteenitonta kaura vanilija kastiketta kaveriksi.
Yllättävän onnistunut testaukset tällä kertaa. Suosittele seuraavaa testattavaa reseptiä!
Hitti ja Huti sarjan postauksia voit käydä lukemassa:
Gluteeniton resepti Hitti vai Huti? Osa 1, Korvapuustit, sisältää myös pannukakku ja mokkapala reseptit
Gluteeniton resepti Hitti vai Huti? Osa 2, Porkkanakakku muffinit, sisältää myös vohvelireseptin
Gluteeniton resepti Hitti vai Huti? Osa 3, Kääretorttu, sisältää myös piparireseptin
Jos tykkäsit jaa tästä ja anna sydän postaukselle!