Gluteeniton resepti, jossa olisi vivahde joulua tai sitten ei
Mietin esikoisen kanssa yhteistä aikaa ja mitä tekemistä voisimme siihen kehitellä, joten siitä se ajatus lähti. On ollut ihana ajatus, tehdä Hitti ja Huti testailuja yhdessä. Perheessämme siis noudatetaan erikoisruokavalioita kahdesta syystä. Sairauden eli keliakian sekä ruoka-aineallergian vuoksi. Minun tarinani keliakian löytymisestä, voit halutessasi lukea täältä.
Joulu kolkutteli jo ovella ja joulupöytään olisi toive saada jälkiruoka, joka poikkeaa tavallisesta. Tätä en kutsuisi perinteeksi, mutta mielestäni on tärkeää luoda jotain erikoista tai oikeastaan arjesta poikkeavaa joulun ruokapöytään. Tällä kertaa valitsimme helposti toteutettavan, mutta hauskasti koristeltavan kääretortun. Ajatuksena oli, että jokainen saisi itse pursotella ja laittaa haluamansa täytteet, joten persoona näkyisi jokaisessa. Ajatus oli kieltämättä kaunis, toteutus taas jotain ihan muuta.
Joulun alla on tärkeää tehdä myös jotakin jouluista, joten mukaan otettiin minun himoitsevat joulutortut. Niistä ei kyllä gluteenittomana lehteviä saa, mutta menee paremman puutteessa. Käytimme torttuihin valmista gluteenitonta voitaikinaa.
Hitti
Nämä olemme jo testanneet toimiviksi:
Huti
Hitti vai huti?
Hitti ja Huti reseptin tuloksena oli siis kääretorttu ja sen resepti löytyi maidottomana täältä. Emme luonnollisesti tehneet siitä käärmettä, mutta pohjan osalta resepti tuli tarpeeseen. Tuloksena oli huti, uunin kanssa en tule edelleenkään toimeen ja tässäkin tapauksessa, vaikka asteita oli 180 ja 8min, taikina meni kovaksi. Lisäksi vaikka peittelin taikinan kostutetulla paperilla, se kovettui entisestään toiselta puolelta.
Laitoimme täytteeksi anopin tekemää omenahilloa, mansikkahilloa sekä gluteenitonta kaurakermavaahtoa. Se antoi anteeksi hieman tuota jämäkkyyttä, mutta ei se muistuttanut kääretorttua, kuin etäisesti. Maku oli luonnollisesti hyvä, vaikka koostumus ei vastannut odotuksia. Kaiken lisäksi unohdin käydä ostamassa sen pursotinpussin, joten jäi koristelutkin pois. Paremmalla onnella ensi kerralla!
Lasten toivomat piparit tehtiin tänä vuonna ihan itse ja reseptin pääset katsomaan täältä. Niiden osalta saatiin taikina oikean piparitaikinan näköiseksi ja makuiseksi, mutta yön yli jääkaapissa levänneenä, taikina oli myöskin kovaa. Huoneenlämmössä tovi ja vaivaamalla saatiin siitä kuitenkin piparit tehtyä. Koristelu ei tässäkään sujunut ihan ajatuksen mukaisesti ja elintarvikevärit unohtuivat kauppaan. Mutta ei se lapsia haitannut, joten ei minuakaan. Ensi vuonna teen kunnon kauppalistan, niin en unohda oleellisia asioita.
Huti tuli melkein jokaisesta joulun testailuista, mutta emme lannistu. Uutta reseptiä, vain pohtimaan. Joulu muutenkin meni rauhallisissa tunnelmissa, koska lapset olivat flunssassa. Otettiin siis ainakin erittäin rennosti.
Jos tykkäsit jaa tästä ja anna sydän postaukselle!